Är den kostnadsfria Google Ads-hemligheten faktiskt ingen hemlighet

Det är förmodligen en av de hetast säljande e-böckerna genom tiderna, och kan bara förbli populär ett tag för att bli den hetaste e-boken någonsin.

Men vad är det som gör Get Google Ads Free så catchy och smittsam att folk längtar efter det och allmänintresset brinner som en löpeld i penseln?

Kan det vara dess timing; kommer i en google ads Malmö period då vissa internetmarknadsförare inte kan använda Google AdWords effektivt i sina kampanjer på grund av höga bud och hård konkurrens.

Är det för att det antydde att man skulle dra en snabb sådan på ett gigantiskt företag som håvar in tiotals miljoner i amerikanska dollar varje dag?

Det som faktiskt gör den här boken till en fantastisk framgång är att den gjordes på samma sätt och genom samma process skapas de flesta framgångsrika företag. Utvunnen ur en enkel idé, validerad av marknadsundersökningar, implementerad och genomförd mot en stenhård plan.

Men det som gör att strategin fungerar är att den kan uppfylla en grundläggande marknadsföringsprincip; förse en marknad med en upplevd produkt av värde, och säljs med ett starkt produktlöfte som är att tjäna eller tillgodose det behov som den köps för.

Efter att ha upptäckt en produkt för vad den verkligen är värd, kan det bara finnas den nöjda och den korta förändrade; de glada och de olyckliga; eller grupperna “Jag fick mina pengar” och “finns det en pengarna tillbaka-garanti”.

Men eftersom alla arbeten vanligtvis är subjektiva, och alla är unika från resten; vi har alla rätt till den resulterande subjektiva effekten av upplevelsen av att läsa boken, och utvärderar den på så sätt själva mot våra egna individuella kriterier.

Men låt mig tala utifrån min personliga erfarenhet av att läsa Get Google Ads Free.

Låt mig börja med att säga att jag var extatisk över att få det, sedan besviken, sedan “så som så” nöjd när jag insåg några små och triviala sanningar… vi tar för givet eller förbiser.

Insiktsfullt, respektlöst… och ja, jag blev lite imponerad.

Men det presenterades inget riktigt nytt, ingen banbrytande idé eller koncept eller rekordstor bedrift utom förmodligen i hundratals miljoner i försäljning som genererades genom att tillämpa dessa principer. Författaren medger att det egentligen inte finns något nytt eftersom han helt enkelt använder gamla och etablerade strategier och ger ett exempel på hur andra företag använder den strategin till sin fördel.

Den skarpsinniga företagsamma författaren såg och tog en möjlighet genom att använda gamla och etablerade principer som tillämpades på nya spelplaner; vilket tyder på exceptionellt affärsmannaskap och den egenskapen jag beundrar hos författaren som entreprenör, någon som ser en möjlighet och gör det bästa av den, jag kommer inte att bli förvånad om han verkligen var framgångsrik och duktig redan innan han tog sin hemlighet till användning.

Kanske beror besvikelsen på för mycket hype, att den underlevererade och inte uppfyllde läsarnas förväntningar, inte uppfyllde produktlöftet.

Låt mig förklara och ge ett mycket lämpligt exempel… Google och dess algoritmer. Ibland har vi svårt att använda våra sökord med våra annonser eftersom antingen vårt sökord eller vår annons inte uppfyller vissa kriterier. Anledningen till detta förklaras så tydligt av Google på deras hjälpsidor, och den främsta anledningen där är att de vill se till att den som söker får sökresultat som är korrekta och som ligger närmast vad den som söker efter; och på inget sätt finns det utrymme kvar för spekulationer, slumpen, slutsatser eller analyser.

Om en användare går till Google och skriver en sökning efter “cykel”, ser Google till att resultaten som visas på resultatsidan är cyklar; eftersom det är vad den som söker förväntar sig. Om den som söker läser en annons om cyklar och var man kan köpa dem, klickar den som söker på annonsen och hittar det relevanta innehållet han söker, och inget mer. Ordet jag vill betona här är “relevans”, hur relevant är annonsen för dess innehåll, visar annonsen det faktiska innehållet på webbplatsen den representerar?

På samma sätt, om en webbsurfare läser en försäljningssida för en bok som förklarar att den kan lära den personen hur man får Google-annonser gratis, är det vad köparen av boken helt enkelt förväntar sig. Men tvärtemot vad man lovat kan copywriters ha varit lite övernitiska och velat skapa en stor hype som kommer att sälja produkten. När de gjorde det förbisåg de det faktum att det skulle ha varit närmare innehållet i boken att bara säga “boken lär dig hur du får dina AdWords-kostnader subventionerade, eller hur du får någon annan att betala för din Google AdWords och åka på det gratis. Det är en stor skillnad mellan ett påstående som definitivt säger att boken kan lära dig hur du tjänar miljontals dollar av gratis AdWords-annonsering, och ett påstående som säger att vi kan lära dig hur du får andra att betala för din annonser för dig. Återigen,

Bokens produktlöfte är vilseledande på ett sätt så att det får mig att tro att försäljningssidans författare trodde att det inte ljuger att hålla viktig information; och genom att inte presentera alla fakta kan e-bokens konsumenter eller köpare inte fatta ett välinformerat beslut.