Mer värdefull än din skräplåda

Du har förmodligen en verktygslåda, eller en skräplåda, som innehåller verktyg som du använder för att utföra uppgifter som att klippa papper, dra åt skruvar, limma ihop saker … Har du någonsin försökt klippa papper utan sax? Dra åt en skruv med nageln? Får du något att hålla ihop utan lim? Du har förmodligen – och önskat att du hade (eller hittat) det lämpliga verktyget.

Och ändå utför du förmodligen Verkstad Experten livsuppgifter utan att tänka på att använda lämpliga livsverktyg – verktygen som gör att du mer effektivt kan utföra uppgifter relaterade till vardagens krav och utmaningar.

Det är dags att kontrollera innehållet i din livsverktygslåda för att avgöra om du har glömt, eller saknar, några viktiga verktyg!

Visualisera att du öppnar upp din livsverktygslåda och dumpar innehållet. Visualisera sedan hur du organiserar layouten av verktygslådan i fyra fack.

1) Märk det första facket “ME” – det är här du kommer att förvara verktygen du använder för att förbättra dina förmågor och sprida dina hinder.

2) Ge det andra facket etiketten “ANDRA” – detta är för verktyg för att förbättra din interaktion med andra.

3) För det tredje facket, ge det etiketten “MAXIMERA” – detta kommer att innehålla verktyg som är utformade för att hjälpa dig att få ut det mesta av vad livet har att erbjuda.

4) På det fjärde facket sätter du etiketten “FELSÖKNING” – du behöver dessa verktyg när det går fel.

Börja nu lägga tillbaka dina verktyg i satsen, i det lämpligaste facket. Ett särskilt verktyg kan passa mer än ett fack – det spelar egentligen ingen roll vilket fack du arkiverar det under så länge du kan hitta det när du behöver det.

Att organisera ditt livs verktygslåda och skaffa nya verktyg bör vara ett pågående projekt. Syftet med den här artikeln är att komma igång!

I facket märkt “ME” inkluderar verktyg som positiva tankar, förståelse för hur personliga filter påverkar hur du utvärderar och bearbetar information, tekniker för att kontrollera improduktiv oro och hantera stress, och tekniker för praktisk problemlösning.

Det är inte möjligt att diskutera alla verktyg som kan placeras i din verktygslåda i samband med en artikel. Men för att illustrera hur det kan gynna dig att använda lämpliga livsverktyg, låt oss titta närmare på ett visst verktyg. Verktyget för positivt tänkande är bra.